Langkau ke kandungan utama

YAHUDI MEMUTAR BELITKAN PERKARA SEBENAR.

YAHUDI MEMUTAR BELITKAN PERKARA SEBENAR.Setelah empayar Uthmaniah jatuh, umat Islam terus menerus tidak berupaya melepaskan diri daripada sistem yang di taja oleh Barat hinggalah ke hari ini. Bila kita tanya kepada kebanyakan tokoh-tokoh Islam, mengapa mereka turut serta dalam sistem Barat itu, biasanya mereka menjawab, “Tiada pilihan lain.” Ya, seolah-olah secara tidak langsung mereka menganggap Islam tidak mempunyai jalan sendiri dalam soal mengatur dan mentadbir kehidupan. Seolah-olah Islam tidak sempurna, ia kekurangan cara untuk mengatur dan mentadbir walaupun rata-rata mereka mengaku Islam itu syumul. 

Firman Allah:


Wahai orang-orang yang beriman! Masuklah kamu ke dalam Agama Islam (dengan mematuhi) segala hukum-hukumnya; dan janganlah kamu menurut jejak langkah Syaitan; sesungguhnya Syaitan itu musuh bagi kamu yang terang nyata.(Al-Baqarah 2:208).


Abuya telah memberikan jalan keluar dan panduan kepada kita bagaimana untuk melakukan apa sahaja menjadi ibadah termasuk mengatur dan mentadbir. Abuya sendiri ada mengeluarkan panduan yang telah pun dibukukan. Iaitu buku ibadah dalam Islam, buku pollitik menurut Islam dan banyak lagi buku-buku yang telah pun diulang cetak.  Bahkan Abuya menunjukkan model melalui kegiatan yang di cetuskannya sendiri bersama-sama dengan pengikut dan juga keluarganya. Model kehidupan Islam yang menyeluruh itu telah berjaya memberikan alternatif kepada umat Islam yang bersama-samanya di dalam dan di luar negara. Sebelum Abuya di ISA kan beliau telah berjaya mengumpulkan dan memberikan peluang kerja kepada masyarat tidak kurang seramai 10 ribu orang termasuk anak-anak yang di berikan pendidikan percuma oleh Abuya. Sehinggalah kerajaan yang di terajui oleh Tun Mahadhir Mohammad menangkapnya dengan peruntukan ISA ketika itu. Abuya menerima dan memberi kerjasama kepada kerajaan ketika itu demi kepentingan umum.


Yahudi putar belitkan umat Islam dalam pelbagai bidang dan sudut. Contoh kesan peninggalan sejarah, bangunan masjid Baitul Maqdis dengan bangunan Qubbah Sakhra adalah dua bangunan yang berbeza. Bukan senang nak jejak kaki ke Masjid Al Aqsa. Ramai manusia berkunjung ke tempat bersejarah tersebut. Para pengunjung dan umat Islam ramai yang terkeliru antara Masjid Al Aqsa dengan Dome of the rock. Yahudi  sengaja kelirukan dengan Dome of the rock. Kawalan ketat yang dilakukan oleh tentera Israel.


Memperkenalkan tokoh-tokoh Islam, seperti ulama dan pemimpin Islam juga Yahudi berjaya putar belitkan. Yahudi tahu umat Islam sayangkan ulama. Contoh dari sudut kelebihan yang di miliki oleh para ulama. Ada ulama yang memiliki karomah dengan memiliki khadam adalah dua perkara yang berbeza. Sebab lahirnya sama yang satu kerana atas dasar taqwa dan satu lagi atas dasar ilmu khadam. Jadi nampaknya banyak orang beribadah tetapi kerana itu,(ibadah ghurur) tipu diri sendiri.


Ada umat Islam yang ibadahnya sudah banya tapi tipu diri sendiri. Cara itu tidak direstui oleh Allah. Sebab itu sewaktu perang hendak merdeka di Indonesia ramai para ulama Indonesia kebal tidak nampak oleh musuh,boleh berjalan atas air, kalau musuh baling bom disambut menjadi roti. Berjaya Yahudi gunakan ulama baik tadi kepada yang negative iaitu ulama generasi kemudian selepas ulama tarikat itu terutama ulama pondok pesantren. Sebab itu masa perang banyak orang melayu kebal, ramai tok guru instant yang kebal.


Hari ini umat Islam menganggap apa yang dikatakan politik itu ialah politik Barat. Ini kerana rujukan mereka pada definisi politik ialah kepada Barat. Mereka tidak lagi merujuk perkara penting ini kepada Islam, yakni Al Quran dan Sunnah. Bahkan di kalangan alim ulama dan pejuang-pejuang Islam pun, politik yang mereka faham adalah politik Barat atau sistem politik berpilihan raya. Takrif siasah atau politik juga Yahudi berjaya mengelirukan. Yahudi mengambil peluang membesarkan-besarkan cara siasah yang ada sekarang.


Politik Islam sama ada yang tersirat atau tersurat, zahiriah atau maknawiah, qat’ie atau ijtihad, semuanya ada di dalam Al Quran dan Hadis. Untuk memulakan politik Islam, kita tidak perlu lagi merujuk walau seinci pun kepada mana-mana agama atau ideologi. Segala-galanya tersusun indah dan terpampang dalam sejarah. Politik itu walaupun telah pernah punah dilanyak oleh politik Barat, kerana kesalahan umat Islam sendiri, namun Insya Allah ia mampu bangun semula. Ia akan sekali lagi menguasai dunia bersama kebangkitan Islam kali kedua yang sedang hebat melanda dunia kini.


Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

TETAMU ALLAH

MENJADI TETAMU ALLAH.

Tetamu Allah adalah satu gelaran sangat istemewa dalam Islam.  Allah dan Para Rasul sendiri memberikan layanan istemewa kepada tetamu. Dalam Islam wajib melayani tetamu yang datang bertamu ke tempat kita. Bagi umat Islam yang tahu kelebihan gelaran tersebut mereka akan berusaha dan memasang cita-cita untuk mendapat menjadi "Tetamu Allah ". Manusia di dunia ini dapat menjadi tetamu negara sebagai VIP itu pun manusia sudah rasa sangat berharga dan istemewa. Kerana menjadi tetamu VIP akan menerima layanan lima bintang. 

Betapalah apabila manusia kalau dapat menjadi tetamu Allah ia akan merasakan sepanjang hidupnya bahkan ia akan diberikan nilai sampai ke  Akhirat. "Pergi ke Makkatul Mukarramah tempat yang bersejarah. Manunaikan ibadah kemuncak rukun Islam yang lima Di sana umat Islam menjadi tetamu-tetamu Allah Kenalah menjaga adab-adabnya dengan sempurnanya". ( sedutan madah Abuya Imam Ashaari Muhammad At Tamimi ).

Satu istilah yang disebut oleh Allah d…

KEAJAIBAN SUNGAI FURAT DAN DAJLAH TANDA KIAMAT.

KEAJAIBAN SUNGAI FURAT DAN DAJLAH TANDA KIAMAT.
(Sungai Dajlah).

Mengimbau kembali XPDC penulis ke Iraq melalui jalan darat dari Jordan pada 9 januari 1990. Menaiki kereta jenis GMC yang boleh memuatkan 9 penumpang. Kali ini penulis hendak kongsikan maklumat berkaitan dengan sejarah Sungai Furat dan Dajlah. Rujukan kebanyakkan dari risalah-risalah yang di terbitkan oleh kerajaan Iraq. Perjalanan darat dari Jordan ke Iraq mengambil masa 12 jam. Sepanjang perjalanan terlalu banyak sekatan tentera di dua buah negara tersebut. Terutamanya semasa berada di kawasan Iraq. Sejarah purba dan sejarah moden Iraq banyak berkaitan dengan sungai tersebut. Furat dan Dajlah merupakan antara sungai yang memiliki ikatan sejarah yang kuat dengan ajaran Islam. 

Sungai yang menjadi sumber mata air di Anatolia, Turki, dan bermuara di Teluk Persia itu berkali-kali disebutkan dalam berbagai hadis. Sungai Furat juga dikaitkan dengan Nabi dan rasul sebelum Nabi Muhammad SAW. Ia juga dikaitkan dengan tanda kiamat s…

ASAL USUL KAMPUNG DATUK KERAMAT.

PUSAT PENGAJIAN ABUYA PRAKTIKAL.
( Pasar Datuk Keramat dikaitkan dengan pasar Siti Khadijah Kelantan ).

BAGI warga kota, nama Kampung Datuk Keramat memang tidak asing lagi, bukan saja kerana ia antara kawasan perkampungan Melayu terbesar di ibu negara, tetapi ia juga adalah syurga makanan. Sebut saja makanan apa, pasti dapat dijumpai di situ.Begitu juga setiap kali kedatangan bulan Ramadan, Kampung Datuk Keramat bertukar wajah menjadi pesta makanan dengan ratusan gerai menjual pelbagai jenis makanan tempatan terutamanya di kawasan Pasar Datuk Keramat. Dalam kemeriahannya sebagai syurga makanan, ramai yang tidak tahu asal-usul nama penempatan ini. BH Plus menyingkap maksud di sebalik nama perkampungan ini. 

ABUYA memulakan jemaah pengajiannya di kampung Datuk Keramat. Ketika itu kumpulan pengajian Abuya dikenali dengan pengajian ".RUMAH PUTIH". Dipanggil rumah putih kerana rumah tersebut berwarna putih. Di markaz tersebut diadakan perjumpaan dikalangan ahli pengajian. Program tet…