Langkau ke kandungan utama

PELARIAN DI MALAYSIA.

MALAYSIA PERLU BERTEGAS DENGAN SYIAH.

(Pelarian Syria baru tiba di Malaysia)


Mana-mana negara di Timur Tengah yang sedang bergolak contoh seperti Syria, Iraq, Yaman dan sebagainya memilih Malaysia tempat mereka berlindung. Mejoreti yang menjadi pelarian tersebut adalah ahli sunnah wal jamaah. Mereka telah di ancam bahkan ada yang di bunuh oleh syiah di tempat mereka. Sebelum ini Abuya telah terang-terangan menentang syiah! Bahkan ditulis buku, dan disebarkan melalui media elektronik diketika itu. 


Wahabi berkuasa di Saudi dan rata-rata negara Islam di dunia berpegang kepada ajaran Wahabi. Kini sudah tiba masanya, era kejatuhan empayar mereka. Negara Iran pula menjadi pusat empayer Syiah. Kedua-duanya sudah menjadi empayar hampir seratus tahun. Kedua-dua negara tersebut sering menjadi proksi pihak Barat menghadapi umat Islam. Kalau benarlah mereka menjadi penaung kepada umat Islam, sudah tentu umat Islam terbela di waktu ini.


Syiah pula sedang berada dikemuncak kegemilangannya. Sekarang Yahudi sedang beri laluan kepada mereka untuk menghina sehina-hinanya Islam dan ummatnya. Musuh Islam menggunakan mereka menghancurkan Islam dari dalam. Mereka menggunakan seluas-luasnya laluan yang diberikan oleh Yahudi. Dan 90% di Saudi adalah dikuasi Syiah. Tujuannya ialah untuk mendapatkan Haramain. Sekarang kekejaman mereka berleluasa! 


Lihatlah di Syria, Yaman dan Iraq! Ratusan ribu Ahli Sunnah dibunuh dengan kejam! Kalau sesiapa bernama Sahabat selain Ahlul Bait, akan dibunuh diketika itu juga. Kalau mereka ialah wanita, sebelum dibunuh, dirogol dahulu! Tidak cukup dengan itu, oleh kerana darah Sunni adalah halal bagi mereka, maka mereka memaksa tahanan-tahanan mereka mengakui Tuhan selain Allah! Ini adalah realiti yang berlaku sekarang di Timur Tengah! Lihatlah di Iraq dan terkini di Syria.


Amerika masuk ke Iraq menjatuhkan Saddam dan menyerahkannya kepada Syiah untuk dikerjakannya ummat Islam di sana. Tapi apa yang berlaku kepada negara yang memang Syiah adalah penguasa?! Di Syria, Amerika berlepas tangan. Alasannya ialah itu hasil kuasa veto dunia. Yang sebenarnya memang itulah rancangannya, menggunakan Syiah untuk menghancurkan ummat Islam! Sebelum kemunculan dua tokoh iaitu Imam Mahdi dan Nabi Isa, Tuhan siapkan tapak perjuangan mereka terlebih dahulu. 


Timur adalah tapak perjuangan pemimpin akhir zaman yang Tuhan siapkan. Kedatangan mereka bukan baru nak buat tapak perjuangan. Tuhan telah persiapkan tapaknya terlebih dahulu. Tapak kebangkitan Islam kali kedua ialah di Timur. Malaysia sedang Tuhan sempurnakan sebagai persiapan untuk tapak di Timur ini.Kerajaan Malaysia dan Asia Tenggara dikala era revolusi, tak mampu menghalang syiah untuk masuk mengembang pengaruhnya. Namun Malaysia masih boleh bertindak sebelum terlambat menghapuskan pengaruh Syiah.


Sekarang negara Malaysia tempat pelarian umat Islam dari Syria, Palestin, Bosnia dan lain-lain lagi. Kebanyakkan mereka yang sedang tertekan di negara masing-masing. Umat Islam yang tertindas di seleruh dunia menaruh harapan kepada Malaysia contohnya "Tabung Palestin" anjuran Malaysia mendapat sambutan. Usaha murni Malaysia menolong rakyat Palestin mendapat sokongan OIC iaitu pertubuhan negara-negara umat Islam sedunia. Ini adalah era kebangkitan Ahli Sunnah Wal Jamaah. Islam takkan kalah-kalah lagi. Ia akan kembali gemilang dan menguasai seluruh pelusuk dunia!Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

TETAMU ALLAH

MENJADI TETAMU ALLAH.

Tetamu Allah adalah satu gelaran sangat istemewa dalam Islam.  Allah dan Para Rasul sendiri memberikan layanan istemewa kepada tetamu. Dalam Islam wajib melayani tetamu yang datang bertamu ke tempat kita. Bagi umat Islam yang tahu kelebihan gelaran tersebut mereka akan berusaha dan memasang cita-cita untuk mendapat menjadi "Tetamu Allah ". Manusia di dunia ini dapat menjadi tetamu negara sebagai VIP itu pun manusia sudah rasa sangat berharga dan istemewa. Kerana menjadi tetamu VIP akan menerima layanan lima bintang. 

Betapalah apabila manusia kalau dapat menjadi tetamu Allah ia akan merasakan sepanjang hidupnya bahkan ia akan diberikan nilai sampai ke  Akhirat. "Pergi ke Makkatul Mukarramah tempat yang bersejarah. Manunaikan ibadah kemuncak rukun Islam yang lima Di sana umat Islam menjadi tetamu-tetamu Allah Kenalah menjaga adab-adabnya dengan sempurnanya". ( sedutan madah Abuya Imam Ashaari Muhammad At Tamimi ).

Satu istilah yang disebut oleh Allah d…

KEAJAIBAN SUNGAI FURAT DAN DAJLAH TANDA KIAMAT.

KEAJAIBAN SUNGAI FURAT DAN DAJLAH TANDA KIAMAT.
(Sungai Dajlah).

Mengimbau kembali XPDC penulis ke Iraq melalui jalan darat dari Jordan pada 9 januari 1990. Menaiki kereta jenis GMC yang boleh memuatkan 9 penumpang. Kali ini penulis hendak kongsikan maklumat berkaitan dengan sejarah Sungai Furat dan Dajlah. Rujukan kebanyakkan dari risalah-risalah yang di terbitkan oleh kerajaan Iraq. Perjalanan darat dari Jordan ke Iraq mengambil masa 12 jam. Sepanjang perjalanan terlalu banyak sekatan tentera di dua buah negara tersebut. Terutamanya semasa berada di kawasan Iraq. Sejarah purba dan sejarah moden Iraq banyak berkaitan dengan sungai tersebut. Furat dan Dajlah merupakan antara sungai yang memiliki ikatan sejarah yang kuat dengan ajaran Islam. 

Sungai yang menjadi sumber mata air di Anatolia, Turki, dan bermuara di Teluk Persia itu berkali-kali disebutkan dalam berbagai hadis. Sungai Furat juga dikaitkan dengan Nabi dan rasul sebelum Nabi Muhammad SAW. Ia juga dikaitkan dengan tanda kiamat s…

ASAL USUL KAMPUNG DATUK KERAMAT.

PUSAT PENGAJIAN ABUYA PRAKTIKAL.
( Pasar Datuk Keramat dikaitkan dengan pasar Siti Khadijah Kelantan ).

BAGI warga kota, nama Kampung Datuk Keramat memang tidak asing lagi, bukan saja kerana ia antara kawasan perkampungan Melayu terbesar di ibu negara, tetapi ia juga adalah syurga makanan. Sebut saja makanan apa, pasti dapat dijumpai di situ.Begitu juga setiap kali kedatangan bulan Ramadan, Kampung Datuk Keramat bertukar wajah menjadi pesta makanan dengan ratusan gerai menjual pelbagai jenis makanan tempatan terutamanya di kawasan Pasar Datuk Keramat. Dalam kemeriahannya sebagai syurga makanan, ramai yang tidak tahu asal-usul nama penempatan ini. BH Plus menyingkap maksud di sebalik nama perkampungan ini. 

ABUYA memulakan jemaah pengajiannya di kampung Datuk Keramat. Ketika itu kumpulan pengajian Abuya dikenali dengan pengajian ".RUMAH PUTIH". Dipanggil rumah putih kerana rumah tersebut berwarna putih. Di markaz tersebut diadakan perjumpaan dikalangan ahli pengajian. Program tet…