Langkau ke kandungan utama

KEBANGKITAN AJAIB.KEBANGKITAN YANG PELIK.

(Zikir Perdana di Malaysia)

Ketahuilah bahawa makin pesatnya perjuangan kebangkitan Islam makin tercabarlah musuh-musuh Islam
Kalau tercabar, mereka lagi akan mencabar. Umat Islam kena faham hal ini. Jadi mereka akan buat cabaran-cabaran samada halus atau pun kasar. Musuh ketat Islam adalah Yahudi. Kemudian Kristian. Selain itu yang ada ringan-ringan sahaja.

Musuh utama Islam disebutkan
Al-Quran dan Sunnah. Terbukti kalau kita baca sejarah. Yahudi telah sudah melakukan berbagai tipu daya terhad umat Islam.Sebab yang paling faham tentang Islam dan apa yang akan berlaku di akhir zaman adalah Yahudi. Padahal mereka musuh nombor satu umat Islam.Mereka pula cerdik-cerdik.
Dengan kecerdikan mereka bermusuh dengan umat Islam.

Sebelum kejayaan umat Islam akhir zaman, umat Islam sudah dikucar kacirkan, dan dipecah belahkan, sudah dilemahkan.Jadi jangan beranggapan bilaIslam sudah dekat menang kita rasa mahu rehat. Musuh akan buat tekanan lebih hebat lagi.Sama ada kita sedar atau tidak.Sama ada kita faham atau tidak.
Hal ini mesti kena ada dalam kepala umat Islam.

Umat Islam tidak boleh berjuang dengan senang-senang hati. Kena letakkan musuh didepan.Kalau begitu kali ini sebagai penjelasan saya tidak ceritakan bagaimana tipu daya yang telah dilakukan oleh Yahudi semenjak zaman Rasulullah hingga ke hari ini.
Mungkin banyak orang Islam tak
sedar, ulama pun tidak perasan tapi sebagai orang Islam yang berjuang mesti ambil tahu,mesti sedar, mesti faham bagaimana mereka bertindak.

Supaya orang Islam boleh hadapi dengan bijaksana. Melalui satu cara perjuangan yang berdisiplin, tersusun, sesuai bijaksananya musuh yang dihadapi seperti Yahudi.Jadi mari kita mengkaji tipu daya Yahudi sejak zaman dulu  hingga sekarang. Mereka sangat
berjaya. Sebenarnya kalau nak cerita semua kejahatan mereka tidak selesai dalam satu artikel.Tapi kita lihat satu aspek sahaja.

Kali ini kita akan hurai, ulas, bagaimana mereka berjaya hingga umat Islam terkeliru.Yahudi sangat faham umat
Islam tidak boleh lepas daripada ulama.
Sama ada umat Islam yang sayang atau tidak memang tidak boleh lepas daripada ulama. Apa bangsa pun tak boleh lepas dari ulama. Mereka perlukan ulama setidak-tidaknya untuk menjaga fardhu Ain, nikah kahwin, kenduri kendara harapkan doa ulama.

Ini Yahudi faham.Padahal kalau setakat itu saja keperluan umat Islam terhadap
ulama tidak memberikan kesan.
Tapi itupun Yahudi ambil tahu.
Yahudi ambil berat sehingga dia fikirkan bagaimanakah dia akan kucar-kacirkan peranan ulama agar umat Islam kucar kacir kerananya. Musuh gunakan ulama kucar-kacirkan umat Islam. Ada 5 golongan ulama yang mana sejarah mereka diputarbelitkan hinggakan masyarakat Islam terpengaruh
dengan putar-belit sejarah yang
digambarkan Yahudi.

Jadi haru-biru umat Islam. Yahudi suluh semua golongan ulama. Yang mana satu patut ditunjulkan.Mana satu ulama patut ditutup dan yang mana yang patut ditonjolkan. Yahudi putar-belit kan tentang mereka itu. Yahudi tahu adanya ulama mazhab, mujaddid, ahli-ahli sufi, ada ulama liberal, ada ulama fikir ilmu sains saja atau fikir falsafah. Bagaimana dia akan gunakan samada positif pada mereka atau negatif pada mereka.

Ulama roh mujahadahnya tinggi.
Serius dan istiqamah. Allah kurniakan kepada ulama rohani
sifat taqwa. Firman Allah:

Maksudnya: "Barangsiapa yang bertaqwa kepada Allah, Allah akan lepaskan dia daripada masalah hidup.
(At Talaq 65:2).

Bermacam-macam Tuhan janjikan dalam Al Quranmereka yang memiliki sifat taqwa ini. Ini adalah janji Allah
yang pasti tepat dan pasti ditunaikan-Nya. Ia tidak terhingga nilainya yang tidak dapat ukur dengan mana-mana
mata wang di dunia ini.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

TETAMU ALLAH

MENJADI TETAMU ALLAH.

Tetamu Allah adalah satu gelaran sangat istemewa dalam Islam.  Allah dan Para Rasul sendiri memberikan layanan istemewa kepada tetamu. Dalam Islam wajib melayani tetamu yang datang bertamu ke tempat kita. Bagi umat Islam yang tahu kelebihan gelaran tersebut mereka akan berusaha dan memasang cita-cita untuk mendapat menjadi "Tetamu Allah ". Manusia di dunia ini dapat menjadi tetamu negara sebagai VIP itu pun manusia sudah rasa sangat berharga dan istemewa. Kerana menjadi tetamu VIP akan menerima layanan lima bintang. 

Betapalah apabila manusia kalau dapat menjadi tetamu Allah ia akan merasakan sepanjang hidupnya bahkan ia akan diberikan nilai sampai ke  Akhirat. "Pergi ke Makkatul Mukarramah tempat yang bersejarah. Manunaikan ibadah kemuncak rukun Islam yang lima Di sana umat Islam menjadi tetamu-tetamu Allah Kenalah menjaga adab-adabnya dengan sempurnanya". ( sedutan madah Abuya Imam Ashaari Muhammad At Tamimi ).

Satu istilah yang disebut oleh Allah d…

KEAJAIBAN SUNGAI FURAT DAN DAJLAH TANDA KIAMAT.

KEAJAIBAN SUNGAI FURAT DAN DAJLAH TANDA KIAMAT.
(Sungai Dajlah).

Mengimbau kembali XPDC penulis ke Iraq melalui jalan darat dari Jordan pada 9 januari 1990. Menaiki kereta jenis GMC yang boleh memuatkan 9 penumpang. Kali ini penulis hendak kongsikan maklumat berkaitan dengan sejarah Sungai Furat dan Dajlah. Rujukan kebanyakkan dari risalah-risalah yang di terbitkan oleh kerajaan Iraq. Perjalanan darat dari Jordan ke Iraq mengambil masa 12 jam. Sepanjang perjalanan terlalu banyak sekatan tentera di dua buah negara tersebut. Terutamanya semasa berada di kawasan Iraq. Sejarah purba dan sejarah moden Iraq banyak berkaitan dengan sungai tersebut. Furat dan Dajlah merupakan antara sungai yang memiliki ikatan sejarah yang kuat dengan ajaran Islam. 

Sungai yang menjadi sumber mata air di Anatolia, Turki, dan bermuara di Teluk Persia itu berkali-kali disebutkan dalam berbagai hadis. Sungai Furat juga dikaitkan dengan Nabi dan rasul sebelum Nabi Muhammad SAW. Ia juga dikaitkan dengan tanda kiamat s…

ASAL USUL KAMPUNG DATUK KERAMAT.

PUSAT PENGAJIAN ABUYA PRAKTIKAL.
( Pasar Datuk Keramat dikaitkan dengan pasar Siti Khadijah Kelantan ).

BAGI warga kota, nama Kampung Datuk Keramat memang tidak asing lagi, bukan saja kerana ia antara kawasan perkampungan Melayu terbesar di ibu negara, tetapi ia juga adalah syurga makanan. Sebut saja makanan apa, pasti dapat dijumpai di situ.Begitu juga setiap kali kedatangan bulan Ramadan, Kampung Datuk Keramat bertukar wajah menjadi pesta makanan dengan ratusan gerai menjual pelbagai jenis makanan tempatan terutamanya di kawasan Pasar Datuk Keramat. Dalam kemeriahannya sebagai syurga makanan, ramai yang tidak tahu asal-usul nama penempatan ini. BH Plus menyingkap maksud di sebalik nama perkampungan ini. 

ABUYA memulakan jemaah pengajiannya di kampung Datuk Keramat. Ketika itu kumpulan pengajian Abuya dikenali dengan pengajian ".RUMAH PUTIH". Dipanggil rumah putih kerana rumah tersebut berwarna putih. Di markaz tersebut diadakan perjumpaan dikalangan ahli pengajian. Program tet…